Cursus ondernemingsraad

Wilt u als ondernemingsraad professioneler en effectiever worden? Buro Klaverdijk biedt een totaalpakket als het gaat om cursus voor de ondernemingsraad, zowel voor de beginnende als de gevorderde OR. Met onze praktijkgerichte trainingen werken wij aan uw kennis en vaardigheden. Daarmee kunnen wij de daadkracht van de OR binnen uw organisatie vergroten.

Is een ondernemingsraad cursus verplicht?

Het is niet verplicht voor ondernemingsraadsleden om een specifieke cursus te volgen, voordat ze hun taken kunnen uitvoeren. Wel hebben leden van de ondernemingsraad scholingsrecht, zoals omschreven in artikel 18 van de Wet op de ondernemingsraden. Alle leden hebben recht op ten minste 5 scholingsdagen per jaar. Ook voor ervaren OR-leden is het aan te raden om bij te blijven scholen, al is het maar vanwege de steeds veranderende wet- en regelgeving.

Wat komt er aan bod tijdens een OR cursus?

Tijdens een OR cursus wordt gewerkt aan de ontwikkeling van de kennis en vaardigheden die belangrijk zijn voor zowel de OR werkzaamheden, als de persoonlijke ontwikkeling. Denk hierbij aan:

  • Wetskennis
  • Communicatievaardigheden
  • Vergadertechniek
  • Onderhandelingstechniek
  • Samenwerking met de bestuurder
  • Relatie met de achterban.

De maatwerktrainingen van Buro Klaverdijk zijn geschikt voor ondernemingsraden die als team aan hun kennis en kunde willen werken. We gaan daarbij uit van de reeds aanwezige kennis en bouwen daarop verder. De maatwerktrainingen zijn dé ideale manier om actuele thema’s aan te pakken, specifieke bedrijfsgebonden problemen onder de loep te nemen of te bouwen aan een sterk OR team. De cursusonderwerpen worden nauwkeurig afgestemd op de groep. Daarnaast wordt het programma van de maatwerktrainingen altijd in goed overleg met de OR vastgesteld.

Cursus ondernemingsraad bij Buro Klaverdijk

Goed georganiseerd en planmatig werken komt de effectiviteit van de OR ten goede. Een geïnformeerde en vaardige OR is in staat om sterk en inhoudelijk tegenspel te bieden aan de directie. Een goede samenwerking van het bestuur is belangrijk voor de gehele organisatie. Daarom adviseren wij onze klanten regelmatig om de bestuurder voor een deel van de cursus uit te nodigen.

Meld u via onze website aan voor één van onze trainingen. Wilt u meer weten over onze maatwerktrainingen of wilt u een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact op met ons. Dit kan door gebruik te maken van het contactformulier op de website. Op werkdagen zijn wij ook telefonisch te bereiken.

Vrijblijvende offerte aanvragen