Ondernemingsraad cursus verplicht

Is een ondernemingsraad cursus verplicht? Leden van de ondernemingsraad kunnen een beroep doen op het scholingsrecht zoals omschreven in artikel 18 van de Wet op de ondernemingsraden. Om goed te kunnen functioneren als OR-lid is regelmatige scholing belangrijk. Ook voor ervaren OR-leden geldt dat zij zich moeten blijven scholen, al was het maar vanwege de steeds veranderende wet- en regelgeving.

Buro Klaverdijk biedt u maatwerktrainingen aan die een antwoord geven op alle vragen op OR gebied. Denk daarbij aan:

  • het opstarten van een ondernemingsraad
  • het intern functioneren van de OR
  • ingewikkelde bedrijfskundige of juridische vraagstukken
  • wet- en regelgeving die van belang is voor het medezeggenschapswerk.

Wij ondersteunen u op weg naar een daadkrachtige ondernemingsraad.

De onderwerpen van onze cursus

Buro Klaverdijk is al jaren gespecialiseerd in het trainen, coachen en adviseren van ondernemingsraden. U kunt bij ons terecht voor maatwerktrainingen voor alleen uw OR, maar ook voor trainingen met open inschrijvingen. In onze trainingen geven wij antwoord op belangrijke vragen als: ‘Hoe kan ik de bevoegdheden van de OR optimaal toepassen om zo goed mogelijk de belangen van de achterban te behartigen?’, ‘Welke taken passen bij een specifiek OR lid?’ of ‘Hoe organiseer ik een effectieve vergadering?’. Daarnaast wordt aan meerdere onderwerpen aandacht besteed, denk hierbij aan gesprekstechnieken, onderhandelingstechnieken, communicatietechnieken, teambuilding, wetskennis en het interpreteren van financiële cijfers. Deze kennis en vaardigheden kunt u direct in uw ondernemingsraad implementeren. Doordat onze aanpak sterk op de dagelijkse praktijk is gericht garanderen wij u een optimaal rendement uit onze trainingen.

Meer weten over ondernemingsraad cursus verplicht?

Wilt u meer weten over de cursussen van Buro Klaverdijk? Meldt u dan nu aan via ons contactformulier voor onze trainingen. Mocht u een vrijblijvende offerte willen ontvangen of een andere vraag hebben, dan kunt u contact met ons opnemen via de contactgegevens op onze website. Op werkdagen zijn wij telefonisch bereikbaar. Wij staan altijd voor u klaar!

Ondernemingsraad cursus verplicht

Contact opnemen?