OR advisering

Een specialistisch advies van Buro Klaverdijk

OR advisering

Uw organisatie kan te maken krijgen met zaken als een reorganisatie, een fusie of overname, een grote investering of een standplaatswijziging. In dat geval is het belangrijk dat de OR hier in een vroeg stadium bij betrokken wordt. Dit betekent wel dat de OR mogelijk voor complexe vraagstukken komt te staan, waar (te) weinig kennis van is.

WOR artikel 16 biedt de OR het recht om in die gevallen een beroep te doen op deskundigen, waardoor een voorgenomen besluit of onderwerp met meer professionaliteit en voortvarendheid kan worden afgehandeld. Dit komt niet alleen het proces ten goede, maar is ook in het belang van de onderneming: het leidt tot krachtige en gedragen besluiten.

Buro Klaverdijk is gespecialiseerd in het adviseren van ondernemingsraden tijdens besluitvormingstrajecten. Wij kunnen u optimaal adviseren bij ingewikkelde juridische, financiële en bedrijfskundige vraagstukken.

Het advies van de adviseur van Buro Klaverdijk zal altijd maatwerk zijn en geheel in overleg met de OR tot stand komen. De werkzaamheden bestaan met name uit:

  • Bestudering van de beschikbare stukken en het bespreken daarvan;
  • Opstellen van een memo met conclusies en bevindingen;
  • Adviseren aan de OR inzake de medezeggenschap, telefonisch dan wel op locatie.

Door onze ervaring en deskundigheid kunnen de adviseurs van Buro Klaverdijk de OR voorzien van adviezen van uitstekende kwaliteit. Sommige trajecten vragen om diepgaande expertise. Om die reden werken wij samen met vaste partners die stuk voor stuk expert zijn binnen hun vakgebied.

De tijdsbesteding is altijd afhankelijk van de omvang en complexiteit van de opdracht. Wij brengen alleen de daadwerkelijk gemaakte uren in rekening.
Mochten wij aan zien komen dat het aantal uren hoger wordt dan vooraf is afgesproken, dan zullen wij dit altijd tijdig bij jullie melden en vooraf toestemming vragen om het aantal uren te overschrijden.

Wij kunnen u per mail, telefonisch en online adviseren, maar komen als dat uw voorkeur heeft ook graag naar uw locatie.

Stel direct uw vraag

Heeft u een vraag over onze mogelijkheden op het gebied van OR advisering? Vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.