Referenties

FPC de Kijvelanden, 2016

Buro Klaverdijk als ‘long term’ partner.

Als ambtelijk secretaris kijk je toch altijd kritisch naar de jaarlijkse trainingen en weeg je budget/kosten, inhoud en praktische toepassing van de trainingen zeer serieus af.

Met de OR van FPC de Kijvelanden zijn we nu sinds 2007 in zee met Buro Klaverdijk en in het bijzonder met trainer Hans Welschen.

Welke samenstelling onze OR ook heeft, welke trainingsvraagstukken we ook voorleggen, Hans weet ons elke keer mee te nemen in een combinatie van theorie, discussie en praktische toepassing van het onderwerp, waar de OR echt iets aan heeft. Niet zelden hebben we aan het einde van de tweedaagse trainingen een format waar we mee aan de slag kunnen.Ook ligt er ’s avonds een verslag dat als leidraad en actiepuntenlijst dient voor bij de eerste OR-vergadering. Kort, bondig en toegespitst op onze eigen praktijk.

Een uitdaging om het geleerde ook echt toe te passen in de praktijk.

Rozemarijn van Dishoeck,

Ambtelijk secretaris OR FPC de Kijvelanden.

Norschoten Barneveld, 2015

De OR van Norschoten Barneveld heeft al jarenlang goede ervaringen met Buro Klaverdijk en kijkt telkens weer uit naar de halfjaarlijkse trainingsdagen (twee aaneengesloten dagen). De trainer behandelt naast de vaste opleidingsonderdelen altijd de op dat moment in Norschoten actuele zaken. Daar heeft onze OR echt wat aan! Daar kunnen we steeds weer mee verder!

Teuni Wolswinkel, OR Norschoten

Stichting Het Parkhuis, 2015

Wat doet Buro Klaverdijk voor de ondernemingsraad van het Parkhuis
Al jaren lang volgt de ondernemingsraad van het Parkhuis de trainingen bij Buro Klaverdijk.
Eigenlijk zouden we hier al kunnen stoppen met de referentie, want dat wij al jaren komen zegt al heel veel, alhoewel we zouden het natuurlijk ook wel makkelijk kunnen vinden, om dicht bij huis te trainen.
Maar dat is zeker niet de reden. Wij zijn zeer tevreden over de invulling van de training, omdat deze altijd gedaan wordt in samenspraak met de ondernemingsraad en doordat wij altijd training volgen bij dezelfde trainer weet hij ook hoe onze organisatie in elkaar zit en geeft hij adviezen en training op maat.
Bij Buro Klaverdijk wordt er gekeken naar het toepassen van verschillende werkvormen op een dag, zodat een training dag nooit saai en langdradig is.
Tijdens een training dag wordt er ook goed voor de inwendige mens gezorgd. De koffie/thee en de lunch zijn altijd prima verzorgd.
De nazorg is zeer goed, na de training krijgen wij altijd een uitgebreid verslag. Hierin staat wat we tijdens de training gedaan hebben en wat onze vervolgstappen kunnen zijn.
Voorafgaande aan de volgende training krijgen we een reminder wat we de vorige training gedaan hebben. Ook wordt het programma voor de training voorgelegd aan de ondernemingsraad en kunnen we onze wensen indienen.
Als we tussen twee trainingen in vragen hebben, kunnen we deze altijd stellen aan de trainer, we krijgen dan altijd snel antwoord wat prettig is want dan kunnen we weer verder.
Kortom, wij zijn heel tevreden over Buro Klaverdijk en hopen hier nog lang trainingen te volgen.

Met vriendelijke groeten,
Ondernemingsraad het Parkhuis

STC B.V, 2016

Training bij Buro Klaverdijk.

Sinds maart 2009 heeft onze onderneming een eigen Ondernemingsraad, bestaande uit 7 leden.

Bij de eerste OR vergadering bleek al snel dat een goede scholing noodzakelijk was om een OR goed te laten functioneren. Wij hebben toen diverse OR-trainers aangeschreven en onze keus is uiteindelijk gevallen op Buro Klaverdijk. Tot op heden is dat ook onze trainer EN onze adviseur.

Tot dusver zijn wij zeer tevreden over de wijze waarop wij geschoold zijn omdat:

 • de trainers zeer deskundig zijn,
 • de dames van de administratie zeer behulpzaam zijn en de administratieve zaken correct afhandelen,
 • indien door de OR gewenst, kan door Buro Klaverdijk, door middel van de contacten die zij hebben,  externe deskundigheid ingeroepen worden, te denken valt aan financiële, juridische en andere deskundigheid. In overleg is op de wens van de OR, de genoemde deskundigheid in te plannen.
 • buiten de training alles goed verzorgd wordt, lunch koffie thee e.d.,
 • het gebouw waar te training wordt gehouden er zeer verzorgd en netjes uitziet, er heerst een rustige en goede sfeer en de trainingslokalen zijn prettig.
 • de locatie vanaf de rijksweg goed bereikbaar is,
 • je bij dringende OR aangelegenheden altijd een beroep kunt doen op de expertise van de trainer/adviseur, ook buiten de geplande trainingsdagen.

Dit zijn de belangrijkste zaken waarvoor wij voor Buro Klaverdijk hebben gekozen.

J.A. van Geijn

Secretaris OR STC B.V. te Rotterdam

Kinderopvang Borne, 2015

logo_kinderopvang_borne

Mijn naam is Laura Vos, en ik ben werkzaam bij Kinderopvang Borne. Een organisatie met ongeveer 70 medewerkers en een organisatie die volop in beweging is, want in kinderopvangland zijn het spannende tijden.
Naast mijn functie van pedagogisch medewerker ben ik ook de voorzitter van onze ondernemingsraad, onze ondernemingsraad bestaat uit 5 leden. En wij worden begeleidt in ons or werk door Buro Klaverdijk, door Hans Welschen.
Hans begeleidt ons al een hele lange tijd, hij kent de organisatie erg goed en hij kent onze ondernemingsraad ook erg goed! Dit werkt zeer prettig, Hans speelt erg goed in op onze behoeftes. Wij hebben 4 keer per jaar een cursusdag. Tijdens deze dagen zijn de lopende zaken binnen onze organisatie, een vast punt op het programma.
Wij ervaren dit als zeer prettig, soms komen wij er als OR niet uit, en dan lukt het Hans altijd om orde en overzicht te krijgen en ons zo te sturen, dat we de goede kant op gaan.
Een mooi voorbeeld hiervan is de wijzing in onze organisatie structuur, een erg ingewikkelde en veelomvattende adviesaanvraag. Tijdens een cursusdag zijn we hier mee aan de slag gegaan, en zelfs na de cursusdag, was Hans bereidt ons te helpen door middel van mailen, bellen.
We hebben uiteindelijk een goed advies opgesteld, en daarin meegenomen dat we de wijziging van onze organisatiewijziging graag na een half jaar geëvalueerd willen zien.
Ook hiermee hebben wij veel tips, adviezen gekregen!
Samenvattend vind ik de begeleiding en cursusdagen heel erg zinvol; mijn ervaring met Buro Klaverdijk is erg positief, leerzaam en betrouwbaar. En vooral onze ervaring met onze trainer Hans.

Laura Vos
OR Kinderopvang Borne

IHC, 2017

De OR van IHC Systems B.V. heeft 18 jaar getraind bij Buro Klaverdijk.

Door de overgang van IHC Systems B.V. naar 100% Royal IHC is de OR van IHC Systems B.V. opgehouden te bestaan en zijn ook de OR trainingen gestopt. Uiteraard zijn de OR leden in die 18 jaar gewisseld door OR verkiezingen.

De redenen waarom wij bij Buro Klaverdijk trainden zijn onder andere:

 1. De kwaliteit van de trainingen.
 2. De leerzame ondersteuning van de trainer(s).
  Wij hadden vijf trainingsdagen per jaar die wij steeds in overleg konden inplannen.
  Deze trainingsdagen hebben het grote voordeel dat je start met de (lastige) lopende zaken (met ondersteuning van de trainer) en daarna één of meer trainingsonderwerpen worden behandeld.
 3. Wij trainden alleen overdag, dus zonder onnodige overnachtingen.
 4. Prima prijs/kwaliteit verhouding.
 5. Goede bereikbaarheid van de trainingslocatie.

Teun Blok

IHC Systems B.V.

Trainingscentrum Sliedrecht

Routebeschrijving

Parallelweg 4 3364 AL Sliedrecht

Navigatie: Leeghwaterstraat 239

Bezoekadres

Parallelweg 4 3364 AL Sliedrecht  (gebruik voor uw navigatie het adres: Leeghwaterstraat 239, 3364 AE  Sliedrecht)

Telefoon:  0184 – 420438

Routebeschrijving

Bel mij terug

Bel mij terug
Bezig met versturen