Basiscursus OR voor startende OR-leden

Start u als lid van de ondernemingsraad? Dan is het belangrijk om de basis kennis en vaardigheden te leren, zodat u uw rol als OR-lid goed kunt vervullen. In een basiscursus OR bij Buro Klaverdijk leert u de belangrijkste zaken om zelfverzekerd aan de slag te gaan in de ondernemingsraad.

 

Inhoud van de OR basistraining

De volgende onderdelen komen aan bod in onze 1-daagse OR basistraining:

  • De positie van de OR binnen de organisatie
  • De belangrijkste artikelen uit de wet op ondernemingsraden (WOR)
  • De rechten en plichten van de OR en de samenwerking met de bestuurder
  • De bevoegdheden en faciliteiten van de OR

We zullen deze onderdelen eerst theoretisch behandelen. Vervolgens gaan we aan de slag met casussen, om de theorie goed te kunnen vertalen naar de praktijk.

 

Details basiscursus OR

De training kan zowel individueel (samen met OR-leden van andere organisaties) gevolgd worden d.m.v. een open training of met de hele ondernemingsraad d.m.v. een maatwerk training.

Als naslagwerk krijgt u een handige WOR leeswijzer mee, die ook na deze training prima kan worden gebruikt voor het OR werk.

 

Basiscursus OR volgen bij Buro Klaverdijk

Bent u een startend OR-lid en wilt u snel over de gewenste basis kennis beschikken? Neem dan contact met ons op om onze basiscursus OR te volgen! Wij helpen u graag, zodat u vol zelfvertrouwen aan de slag kunt met uw nieuwe functie binnen de ondernemingsraad.

Ondernemingsraad opleidingen

Contact opnemen?

OR trainingen bij Buro Klaverdijk

Maatwerktrainingen

Trainingen gericht op uw gehele ondernemingsraad. Aan de hand van de wensen en leerbehoeften van uw OR leden wordt het programma samengesteld.  Deze trainingen zijn geschikt om actuele thema’s aan te pakken, specifieke bedrijfsgebonden problemen onder de loep te nemen of te bouwen aan een sterk OR team.
Open Trainingen

Trainingen gericht op individuele OR leden, waarbij de trainingsgroep bestaat uit leden van verschillende ondernemingsraden. Deze trainingen zijn onder andere geschikt voor nieuwe OR leden en leden die specifieke OR taken verrichten, zoals commissieleden. De Open Trainingen van Buro Klaverdijk worden gegeven in ons eigen trainingscentrum.

Met trots werkten wij o.a. al voor: